Kuchnia wegańska i wegetariańska – warsztaty weekendowe

Kuchnia wegańska i wegetariańska – warsztaty weekendowe

Kuchnia wegańska i wegetariańska – warsztaty weekendowe

Zapraszamy wszystkich chętnych na weekendowe warsztaty kulinarne.

Jest to autorski program skierowany do osób, które chcą poznać tajniki kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, a przy tym dobrze się bawić i dać upust swojej kreatywności. Uczestnikami warsztatów mogą być osoby od lat odżywiające się wegańsko/wegetariańsko, jak i osoby pragnące dopiero wzbogacić swoją dietę o pokarmy bezmięsne. Do udziału w warsztacie nie są wymagane żadne specjalne umiejętności kulinarne.

W poszczególnych warsztatach biorą udział 1-2 osoby, co gwarantuje indywidualny, pełny uważności kontakt.

Moim gotowaniem chcę zachęcić do diety wegańskiej i wegetariańskiej. Ważne jest dla mnie przy tym, by potrawy były pełne wartości odżywczych i smakowych.

Na warsztatach kulinarnych będę chciał pokazać, że gotowanie może być proste, smaczne, przede wszystkim zdrowe.

Nikt tu nie będzie się nudzić, tylko ciekawie i kreatywnie spędzi czas. Do dyspozycji mamy wyposażoną w podstawowe urządzenia kuchnię.

Potrawy przygotowywać będziemy z produktów wysokiej jakości, zakupionych od lokalnych producentów i sprzedawców.

Razem wyczarujemy proste i smaczne dania, którymi  będziemy delektować się przy wspólnym stole.

W czasie warsztatu przygotowywać będziemy kilka dań (danie główne, deser, pieczenie chleba, przygotowanie past do pieczywa).

Przykładowe menu:
  • Zupa soczewicowa
  • Kotlety mielone z kaszy jęczmiennej i grzybów
  • Wegańskie leczo
  • Pyry z wegańskim gzikiem
  • Sos boloński z makaronem
  • Kaszotto pełne warzyw
  • Pasta do chleba z soczewicy
  • Pesto ze słonecznika i rukoli
  • Chleb na zakwasie
  • Wegańskie/wegetariańskie ciasto marchewkowe
  • Ciastka amerykanki
Terminy warsztatów – do wyboru:
  • 01-03. lipca 2022 r.
  • 08-10. lipca 2022 r.
  • 19-21. sierpnia 2022 r.
  • 30. września-02. października 2022 r.

Warsztaty odbywaja się w godz:

  • piątek: 17.00-20.00
  • sobota: 09.00-17.00
  • niedziela: 09.00-14.00
Koszt udziału:

Koszt udziału w warsztatach wynosi 300 zł. Cena obejmuje produkty spożywcze niezbędne do przygotowania wszystkich potraw.

Prowadzący:

Rafał Banaszak – dawno temu  byłem rzeźnikiem. Od ponad 3 lat nie jem mięsa. Wiele lat byłem zawodowym żołnierzem, więc moje doświadczenia z kuchnią wojskową są także bogate. Moją pasją jest przygotowywanie posiłków, głównie wegańskich. Od kilku lat, z przyjemnością karmię ludzi, gotując dla uczestników warsztatów i treningów w MERITUM.

Organizuję i prowadzę warsztaty wegetariańskie Gotowanie w terenie na podstawie autorskiego programu.

 

Program w opisie
User Avatar
Wykształcenie / Ukończone kursy
  • mgr pedagogiki
  • rekomendacja Polskiego Towarzystwa Psychologicznego II stopnia – trener treningu interpersonalnego
  • certyfikat Jakości Pracy Trenera II stopnia Stowarzyszenia Trenerów Organizacji Pozarządowych STOP
  • członek Polskiego Towarzystwa Psychologicznego
  • Studium...
    Pełny profil trenera: Mirela Pawlikowska

Cena 300 zł
Trener Mirela Pawlikowska
Czas trwania 10 tyg
Enrolled 0 students
Miejsce Katowice
Daty 01.07-02.10.2022 r.