Kuchnia wegańska i wegetariańska – warsztaty weekendowe
18 czerwca 2022 2023-02-03 19:43Kuchnia wegańska i wegetariańska – warsztaty weekendowe
Kuchnia wegańska i wegetariańska – warsztaty weekendowe
Zapraszamy wszystkich chętnych na weekendowe warsztaty kulinarne.
Jest to autorski program skierowany do osób, które chcą poznać tajniki kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, a przy tym dobrze się bawić i dać upust swojej kreatywności. Uczestnikami warsztatów mogą być osoby od lat odżywiające się wegańsko/wegetariańsko, jak i osoby pragnące dopiero wzbogacić swoją dietę o pokarmy bezmięsne. Do udziału w warsztacie nie są wymagane żadne specjalne umiejętności kulinarne.
W poszczególnych warsztatach biorą udział 1-2 osoby, co gwarantuje indywidualny, pełny uważności kontakt.
Moim gotowaniem chcę zachęcić do diety wegańskiej i wegetariańskiej. Ważne jest dla mnie przy tym, by potrawy były pełne wartości odżywczych i smakowych.
Na warsztatach kulinarnych będę chciał pokazać, że gotowanie może być proste, smaczne, przede wszystkim zdrowe.
Nikt tu nie będzie się nudzić, tylko ciekawie i kreatywnie spędzi czas. Do dyspozycji mamy wyposażoną w podstawowe urządzenia kuchnię.
Potrawy przygotowywać będziemy z produktów wysokiej jakości, zakupionych od lokalnych producentów i sprzedawców.
Razem wyczarujemy proste i smaczne dania, którymi będziemy delektować się przy wspólnym stole.
W czasie warsztatu przygotowywać będziemy kilka dań (danie główne, deser, pieczenie chleba, przygotowanie past do pieczywa).
Przykładowe menu:
- Zupa soczewicowa
- Kotlety mielone z kaszy jęczmiennej i grzybów
- Wegańskie leczo
- Pyry z wegańskim gzikiem
- Sos boloński z makaronem
- Kaszotto pełne warzyw
- Pasta do chleba z soczewicy
- Pesto ze słonecznika i rukoli
- Chleb na zakwasie
- Wegańskie/wegetariańskie ciasto marchewkowe
- Ciastka amerykanki
Terminy warsztatów – do wyboru:
- 03-05. marca 2023 r.
- 21-23. kwietnia 2023 r.
Warsztaty odbywaja się w godz:
- piątek: 17.00-20.00
- sobota: 09.00-17.00
- niedziela: 09.00-14.00
Koszt udziału:
Koszt udziału w warsztatach wynosi 600 zł. Cena obejmuje produkty spożywcze niezbędne do przygotowania wszystkich potraw, instruktaż oraz mnóstwo smakowitych potraw do zabrania do domu.
Prowadzący:
Rafał Banaszak – dawno temu byłem rzeźnikiem. Od ponad 3 lat nie jem mięsa. Wiele lat byłem zawodowym żołnierzem, więc moje doświadczenia z kuchnią wojskową są także bogate. Moją pasją jest przygotowywanie posiłków, głównie wegańskich. Od kilku lat, z przyjemnością karmię ludzi, gotując dla uczestników warsztatów i treningów w MERITUM.
Organizuję i prowadzę warsztaty wegetariańskie Gotowanie w terenie na podstawie autorskiego programu.